Menu

Stole og Lænestole

Vælg din stol

Hvilken stol passer til dig?

Uanset om er på udkig efter en stol til stuen, soveværelset, kontoret eller et helt fjerde sted, skal du finde ud af hvilken stol, der passer til dig. Hvad skal den bruges til, hvilket materiale er mest praktisk, skal farven matche noget fra din eksisterende indretning, og ønsker du stolen med eller uden armlæn.

Mulighederne er mange, og derfor har vi lavet en lille guide til dig, som skal finde en ny stol til dit hjem. En ting er i hvert fald sikker. Vi lover, at du vil få en stol, som både er utrolig behagelig at sidde i, og en stol, som er særdeles pæn at se på, hvilket er altafgørende for os, at æstetikken og komforten går hånd i hånd på vores mange møbler.

Monoceros-stol2-min
Draco-stol5-min

Sådan vælger du den rigtige stol:

Stil og form

Hvilken type stol er du på udkig efter? Sørg først og fremmest for, at den matcher din øvrige indretning. Det er med til, at du får skabt en rød tråd i dit hjem, og at du så efterfølgende kan lege med materiale- og farvevalget.
Går du med en klassisk stol, der har nogle klare linjer eller en moderne stol med fine, nutidige detaljer? I den forbindelse kan du også have i tankerne, om du har behov for en stol med eller uden armlæn, hvilket i høj grad handler om, hvor lang tid du forventer at skulle sidde i din stol af gangen.

Det rigtige materiale

Dit materialevalg afhænger, hvad du skal bruge stolen til, og hvor du ønsker, at den skal stå. Der findes et væld af forskellige indretningsmuligheder. Skal du bruge den i stuen sammen med din sofa, er det en fordel at vælge et slidstærkt stof, fordi den vil blive en del af dine hverdagsmøbler, som dermed også bliver brugt meget. Skal den derimod stå som et dekorativt element i soveværelset, kan du sagtens gå med et mere skrøbeligt materiale som velour, der altid virker utrolig fint og let i netop det rum. Hvis du vælger at bruge din nye stol i soveværelset, kan du med fordel vælge samme materiale til både din seng og stol for at skabe harmoni.
På hjemmekontoret kan et materialevalg som læder være at foretrække, da det fremstår meget eksklusivt, professionelt og gedigent.

Den rigtige farve

Find farven til din nye stol ved at se dig omkring i rummet, hvor den skal stå. Mangler rummet kant, sammenhæng eller et iøjefaldende element? Det er altid en god idé at lade farverne spille sammen eller få dem til at komplimentere, så der er en dybere mening med dit valg. Hvis du ønsker

en smule kant til din indretning, kan du med fordel vælge din nye stol i en mørk nuance. Skal du derimod forsøge at skabe mere sammenhæng i rummet, skal du gå med en farve, der matcher de eksisterende farver. Her kan du sagtens vælge en tone lysere eller mørkere end dine øvrige møbler, hvilket vil samle rummet. Du kan også vælge en stærk kontrast til din nye stol, så dit nye møbel vækker opsigt.

Scroll to Top
Hafmeyja14-min

Tilmeld dig Miklagaard House of Tisvildes nyhedsbrev, og hold dig opdateret om nye designs, inspiration, tilbud og meget mere!

Ved at tilmelde dig her, accepterer du at modtage vores nyhedsbrev på e-mail.